Hur man rensar e-postkorgen för gott

En rörig brevlåda kommer att påverka din totala produktivitet under hela dagen. Detta resulterar i ett slöseri med tid och en oändlig hög av oöppnade post. I den här artikeln kommer du att lära dig hur du rensar ut din inkorg utan extra stress.


På grund av dålig e-posthantering, för många prenumerationer och en fruktansvärd mekanism för att läsa och svara, kan din brevlåda bli rörig med tiden ganska lätt. Alla dessa saker går att lösa in, och du kan få en stressfri brevlåda genom att använda e-posthack och e-declutter-program som vi har inkluderat i den här artikeln.


1. Kontrollera e-postmeddelanden under hela dagen med fastställda tider. Det kommer att vara lätt att hålla sig på toppen av dina e-postmeddelanden om du kollar dem några gånger under dagen. Men kom ihåg att inte ägna mer än 10 till 20 minuter per session.

2. Flytta förra årets e-postmeddelanden till en separat mapp. Medan du gör detta, radera alla irrelevanta eller oönskade e-postmeddelanden och arkivera de du kan behöva i framtiden.

3. Vidarebefordra e-postmeddelanden till andra medlemmar i ditt team. Om du arbetar i en grupp och får många meddelanden som du inte har tid att svara på, skicka dem till en lagkamrat som är det. Det kommer att minska din olästa mapp.

4. Använd programvara för e-posthantering. Det är ett smart sätt att städa upp din inkorg snabbt och utan stress. Det finns ett stort utbud av sådana appar. Några av de mest populära är Clean Email, Mailstrom och Sanebox.

5. Ha separata arbets- och personliga konton. Skapa ett annat konto att skicka dina jobbmail till. Detta gör att du snabbt kan känna igen vilka e-postmeddelanden som kräver uppmärksamhet.

6. Använd mappar och etiketter. Skapa separata mappar för de många kategorier du behöver. Du kan till exempel göra mappar för vissa avsändare eller ämnen. Genom att använda etiketter kan du också enkelt identifiera de mest kritiska meddelandena eller de som du vill spara för senare.

7. Avsluta prenumeration. Merparten av röran i din brevlåda beror på prenumerationer. Att använda ett verktyg för e-postrensning är en enkel metod för att avsluta prenumerationen. Till exempel, Clean Email-appen samlar alla dina nyhetsbrev på ett ställe och låter dig enkelt avsluta prenumerationen på något du inte längre behöver.

8. Arkivera eller ta bort oönskade meddelanden. Ta bort eller arkivera e-postmeddelanden som inte längre är användbara. Var försiktig med de texter du tar bort; du kommer inte att kunna återställa dem (eller så har du bara en begränsad tid på dig att få tillbaka dem från papperskorgen). E-postmeddelanden som innehåller viktiga dokument bör arkiveras om du behöver dem i framtiden.

9. Arbeta mot Inbox Zero. Det är målet för alla som siktar på att e-postdecutter.


Källartikel https://clean.email/blog/email-management/how-to-declutter-email