Hur e-postspammer kan få din e-postadress

 

Spam-e-postkonton är nästan hälften av alla e-postmeddelanden. Och de flesta förstår inte hur e-postspammare får e-postadresser, och de vet inte heller hur man skyddar sig mot skräppost med hjälp av vissa verktyg som går långt utöver grundläggande e-posthantering.

I de flesta situationer skulle e-postspammare inte definiera sig själva som brottslingar även om det de gör helt klart är en olaglig aktivitet. I stället betraktar de sig själva som oortodoxa marknadsförare som utnyttjar de chanser som internet ger för att skapa pengar. Hur tjänar spammare pengar? Genom att skicka otaliga skräppostmeddelanden med länkar till webbplatser för vuxna, produkter som är utformade för att öka eller förbättra sexuell styrka, och så vidare.

Även om ett litet antal välorganiserade spammare är ansvariga för majoriteten av skräppostmeddelanden, finns det många skräppostkakor som är allt annat än välorganiserade och de inser inte ens att de skickar skräppost. Det beror på att termen skräppost hänvisar till alla typer av oönskade e-postmeddelanden som skickas i bulk, det behöver inte innehålla skadligt innehåll.

Det finns några sätt hur spammare får e-postadresser:

1. E-postskördare: e-postspammare använder sofistikerade bots som systematiskt surfar på nätet. Förekomsten av @ -tecknet är ett tydligt meddelande om ett e-postkonto, men moderna e-postskördare kan känna igen till och med fördunkla e-postadresser.
2. Slumpmässig generering: precis som lösenord kan e-postadresser genereras slumpmässigt.
3. Darknet-marknader: den här termen avser delar av Internet som målmedvetet inte är öppna för allmänheten.
4. Skadliga nyhetsbrev och prenumerationer: chansen är att du har registrerat dig för minst ett par nyhetsbrev eller e-postprenumerationer i ditt liv.
Hur man stoppar spammare:

Till att börja med kan du blockera alla avsändare av skräppostmeddelanden och använda e-postfilter för att förhindra att misstänkta e-postmeddelanden når din inkorg. I Gmail är till exempel allt du behöver göra för att träna spammare att klicka på Spam-knappen varje gång du stöter på ett skräppostmeddelande. Det finns en tät linje mellan skräppost och ofarliga e-poströrelser, och därför är det alltid en bra idé att prenumerera på så många nyhetsbrev och kommersiella e-postprenumerationer som möjligt. Om du känner att du inte har tid att hantera dina inkommande e-postmeddelanden och prenumerationer manuellt kan du använda e-postorganisatören, som Clean Email. Det hjälper till att hålla din inkorg ren och organiserad. Dessutom är det med sin hjälp lätt att avsluta prenumerationen på alla oönskade kampanjer och nyhetsbrev, som YouTube, Twitter, Linkedin, PayPal, Pinterest, etc.