Bästa lösenordshanterare för att skydda dina konton

Vi förlitar oss alla på så många onlinekonton nuförtiden för att vara anslutna, produktiva och informerade. Att skapa ett unikt lösenord för varje internetkonto är nästan svårt utan övermänskligt minne eller anteckningsböcker där du hela tiden måste skriva ner nya lösenord. Så vad skulle vara den idealiska lösningen? En av dessa är appar för lösenordshanterare, som säkert kan lagra alla dina lösenord och fylla i dem åt dig när du behöver dem. Du kommer att bryta mot en av de mest kritiska säkerhetsprinciperna om du inte använder dem. Men om du använder dem har du en chans att inte bli pwned.

När det kommer till lösenordsbesparingar är dessa alternativ mycket mer förnuftiga och säkra än klisterlappar. Varje säker lösenordshanterare börjar med en databas som skyddas av kryptering av militär kvalitet. Ingen, inte ens de som kör lösenordshanteraren, kan se databasens innehåll om de inte känner till det korrekta dekrypteringslösenordet.

De flesta lösenordshanterarsystem har webbläsartillägg som automatiskt kan fylla i inloggningsinformation för dig när du får en inloggningsskärm. De kan också generera säkra, unika lösenord och spara dem med ett enkelt klick för senare hämtning. Lösenordshanteringsprogram, med dessa och andra funktioner, kan avsevärt förbättra din e-postsäkerhet och skydda dig mot dataintrång och cyberbrottslingar som drar nytta av den känsliga information de avslöjar.

1. Bitwarden. Den kostnadsfria planen för Bitwarden innehåller alla huvudfunktioner, inklusive lösenordssynkronisering, krypterad delning och tvåfaktorsautentisering. De flesta vanliga användare behöver inte något mer än gratisversionen, men om du är det, låser ett premiummedlemskap på $10 per år upp avancerad tvåstegsautentisering, krypterade filbilagor, Bitwarden Authenticator-appen och andra funktioner.
2. LastPass. På vissa sätt är denna lösenordshanterare ett offer för sin egen framgång, vilket gör den till ett mycket lockande mål för cyberbrottslingar som framgångsrikt har penetrerat dess försvar tidigare och oåterkalleligt förstört dess image. Lyckligtvis för LastPass-användare stals inga inloggningsuppgifter, vilket indikerar att lösenordshanteraren lagrar lösenord säkert.
3. KeepPass. Den genererar ett lokalt valv för dina lösenord i ett enkelt överförbart format, så att du kan bygga din egen molnsynkronisering med hjälp av molnlagringstjänster som Dropbox.

Även om lösenordshanterare kan hjälpa dig att förbättra din säkerhet genom att göra det enkelt att skapa unika lösenord för varje konto, skyddar de inte din inloggningsinformation om någon av onlinetjänsterna du använder hackas. Du kan också använda Clean Emails Privacy Guard här.

Dessutom kan Clean Email avregistrera dig från nyhetsbrev och reklammeddelanden (inklusive de från YouTube, Zillow, Facebook, Uber, Groupon, BestBuy och andra) och automatisera inkorgshanteringsuppgifter för att hjälpa dig att hålla dig organiserad och skydda dig mot skräppost och nätfiske. as meddela dig om din e-postadress upptäcks i ett känt dataintrång.

Originalartikel med mer information https://clean.email/have-you-been-pwned/best-password-managers