Säkerhetsmetoder för e-post

Du bör alltid komma ihåg att din inkorg är ett mycket enkelt mål för hackare som försöker stjäla din personliga information. De flesta av oss tänker inte två gånger på informationen vi skickar och tar emot, men det är viktigt att följa säkerhetsrutiner via e-post för att undvika problem.

1. Använd starka och unika lösenord för varje webbplats. Det kan verkligen vara ett problem att skapa ett nytt lösenord för varje onlinekonto. Men samma lösenord på flera webbplatser är det som gör dig sårbar för hackare.

2. Tvåfaktorautentisering. Innan du loggar in på ditt konto måste du ange en engångskod som genereras av webbplatsen och tas emot via samtal eller sms på din enhet.

3. Har mer än ett e-postkonto. Det kan verka som ett besvär, men det kan skydda dig om du behöver återställa ett konto eller om ett av flera konton har hackats.

4. Bekanta dig med de olika datorinfektioner och bedrägerier. Vi vet alla om skräppostmeddelanden, men hackare kan göra mer än att skicka oönskad e-post. De kan infektera din dator genom att använda externa länkar, USB eller e-postbilagor, lura dig att tro att ett e-postmeddelande kommer från ett pålitligt företag, även känt som nätfiske, och använder falska domäner där de köpte ett domännamn som är ser nästan ut som ett företag du litar på att ange inloggningsinformationen.

5. Kryptera dina e-postmeddelanden. Vissa tjänsteleverantörer krypterar automatiskt dina e-postmeddelanden, vilket gör informationen i ditt meddelande endast tillgänglig för mottagaren att läsa och inte är sårbar för e-postsäkerhetshot. Det finns också webbplatser från tredje part som hjälper dig att kryptera dina meddelanden.

Googles e-postsäkerhet:

1. Det första steget för att hitta sekretessinställningarna för ditt Gmail- eller G-Suite-konto är att klicka på cirkeln med din bild och sedan klicka på "hantera ditt Google-konto"

2. Du ser då sex flikar med etiketter.

3. Klicka på fliken som säger "säkerhet".

4. Där har du tillgång till alla säkerhetsinställningar som Google har för sin tjänst.

AOL har inga egna säkerhetsinställningar. Låter dig ansluta till en tredjepartsapplikation för att skydda ditt AOL-konto.

ICloud-e-postsäkerhet

1. Gå till "inställningar" och klicka på ditt namn eller på "iCloud" -fliken.

2. Välj "Lösenord och säkerhet" för att komma åt inställningarna.

Om du inte vet om e-postsäkerhet kan du bara inte hantera dina e-postkonton ordentligt. Det finns fall där du blir mål för hackare och det enda sättet kvar är att ändra din e-postadress.

Läs mer om detta i hela artikeln https://clean.email/email-security-best-practices