Så här skickar du ett Google Doc via e-post: Bästa praxis

Att skicka ett Google-dokument via e-post är ganska enkelt men ändå vet inte alla hur man gör det. Google Docs är en webbaserad ordbehandlingsprogramvara som skapades av Google 2006. Applikationen fungerar som ett alternativ till det välkända Microsoft Word. Om du föredrar webbaserade applikationer kommer du att njuta av Google Docs mer.

När du skapar ett Word-dokument på Google Docs är sekretessinställningen alltid inställd på privat, vilket innebär att endast skaparen och någon med användarens inloggningsuppgifter har tillgång till det. Du kan dela den via direktreklaminbjudan eller via genererad länk. Från din Google Drive kan du dela en hel mapp istället för att behöva dela varje enskilt dokument. Detta är särskilt om delningsdokumenten är mycket. Sortera bara ditt arbete via mapp och dela det på en gång.

Så här bifogar du ett Google-dokument till ett e-postmeddelande:

1. Logga in på ditt Gmail Docs-konto.

2. Där ser du en lista över alla dina dokument, där du kan välja det du vill bifoga.

3. När du väl har öppnat, välj "File" i det övre vänstra hörnet och navigera för att ladda ner.

4. Välj nedladdning och välj en filtyp som Microsoft .docx-filformat, .pdf, .zip eller något annat filformat du väljer.

5. När filtypen har valts bör din dator be om en väg för att spara filen.

6. Välj önskad adress och ladda ner och logga in på ditt e-postkonto.

7. Välj skicka ett e-postmeddelande och sök efter bifogat band.

8. Välj ikonen och navigera till den sparade filen för att bifoga den.

Samma principer gäller när du bifogar ett Google-dokument till ett e-postmeddelande på alla enheter. Detta betyder för användare som undrar hur man bifogar ett Google-dokument till ett Outlook-e-postmeddelande, Yahoo Mail, Gmail, etc., processen är nästan alltid densamma. Den enda varianten är var du hittar ditt bifogade band / ikon för att skicka ett meddelande.