Min brevlåda är full. Hur får jag en tom inkorg snabbt?

En full brevlåda leder till låg produktivitet för e-posthantering. Om du har din inkorg översvämmad med e-postmeddelanden som slösar bort din tid, så försvinner förmodligen viktiga e-postmeddelanden bland dem. Det finns olika anledningar till varför du kan ha en fullpackad inkorg. Det viktigaste är att du inte organiserade dina e-postmeddelanden direkt och lät din olästa lista växa. Din tid kommer att slösas bort och du kommer inte att kunna utföra viktiga uppgifter om din inkorg är överfull. Det är enkelt att bli av med meningslösa e-postmeddelanden. E-postmeddelanden och marknadsföringsnyhetsbrev kan också vara skulden för din överfulla inkorg. För meddelanden om nya föremål, information eller reklammeddelanden, kontrollera dina sociala mediekonton eller någon annan tjänst som du kan ha valt. Om du lyckas uppnå en ren och organiserad e-postkorg, kommer det att minska distraktioner och ge dig en känsla av prestation och slutet på dagen.

Här är en lista med tips och tricks för att rensa e-postinkorgen hos alla e-postleverantörer.

1. Det finns fyra typer av e-postsysslor som tar din uppmärksamhet. När du väl inser att varje kommunikation tjänar ett syfte kan du bättre hantera din tid genom att organisera meddelanden i mappar baserat på deras uppgift:
Något du behöver göra för någon annan.
Du måste bestämma dig för något.
Du måste filtrera något.
Du måste radera något.
2. Använd triagemetoden. Läs och arkivera omedelbart eller svara på ett meddelande första gången du öppnar det eller lägg till det i en specifik mapp för att svara på senare. Flytta viktiga e-postmeddelanden till en uppföljningsmapp.

3. Kan du göra det på mindre än fem minuter? Agera snabbt och reagera på meddelanden om du kan göra det på mindre än fem minuter. Om inte, arkivera eller radera e-postmeddelandet. Det finns många sätt att hantera e-postångest.

4. Använd en app för e-posthantering. Clean Email hjälper till exempel att organisera inkommande e-postmeddelanden i mappar genom att skapa automatiserade regler. Du kan också enkelt avregistrera dig från e-postlistor. Mailstrom samlar e-postmeddelanden i lättanvända mappar för att hjälpa dig att organisera din tid effektivt. Du kan också använda deras avregistreringsfunktion och praktiska blockeringsverktyg som hindrar alla meddelanden från att komma in i din inkorg.

5. Avsluta prenumerationen eller blockera. Ta bort dig själv från e-postlistor eller nyhetsbrev som du inte vill ta emot och inte läser. Du kan använda ett verktyg för att avsluta prenumerationen för e-post som Clean Email eller manuellt avregistrera varje utskick. Den visar alla dina prenumerationer på en plats och gör att du snabbt kan avregistrera dig från ett antal nyhetsbrev.

6. Massradera e-postmeddelanden. Det är väldigt bekvämt att välja flera e-postmeddelanden samtidigt för att radera allt du inte behöver. Clean Email har också denna funktion.

Mer information om ämnet hittar du här https://clean.email/blog/email-management/my-mailbox-is-full