Vad är engångs-e-postadress och hur man skapar den

 

En e-postadress för engångsbruk är ett tillfälligt konto som skapas för att förhindra att din inkorg täpps till med oönskad e-post och reklam. E-postkonton kan raderas manuellt eller planeras att upphöra efter en viss tidsperiod.

Du har köpt ditt eget domännamn, men du vill ta det ett steg längre för att säkerställa att skräppost hålls utanför din inkorg. För att börja, kontrollera om din dator redan har en webbserver eller om du måste köpa en. För att avsluta processen väljer du sedan en privat e-postserver att ladda ner. Detta gör att du kan ha en inkorg där du kan ta emot och skicka meddelanden.

Om du är Yahoo-användare bör du veta att Yahoo tillåter dig att skapa ett alias för ditt primära konto för extra integritet och kontrollera mängden skräppost i din inkorg. Yahoo temporär e-post är ett utmärkt alternativ till dem som inte vill skapa en egen privat server och lära sig komplicerad kod.

De bästa disponibla kontona:

1. Guerilla Mail. Det kan skapa en permanent e-postadress, men det tar bort e-postmeddelanden inom en timme, så om du inte kan kontrollera det direkt försvinner meddelandet för alltid.
2. 10minutemail. Du behöver inte ha ett konto hos 10minutemail för att kunna använda dess servrar. Den accepterar inkommande e-post från alla servrar.
3. ThrowAwayMail. Det varar bara i 48 timmar. E-postkontot genereras automatiskt när du besöker ThrowAwayMails webbplats.
Du kan också vara intresserad av att skapa en unik e-postadress.

Originalartikel https://clean.email/what-is-a-disposable-email-address