Hur man skapar mappar i Gmail

Om du inte vet hur man skapar mappar i Gmail har du förmodligen svårt att organisera dina e-postmeddelanden och förhindra att de samlas upp.

Gmail-användare kommer så småningom att inse att Gmail, till skillnad från många andra e-postprogram, inklusive Microsoft Outlook, saknar typiska mappar. Ett e-postmeddelande kan bara tillhöra en mapp i en mappbaserad e-postklient. Som ett resultat av detta beter sig e-postklientmappar på samma sätt som dokumentmappar i verkligheten. Du kan inte flytta ett pappersark från en dokumentmapp till en annan utan att skriva ut en dubblett. Det finns dock en mängd olika anledningar till varför du kanske vill lägga till samma e-postmeddelande i olika mappar, och etiketter är användbara här. Ett enda meddelande kan ha flera etiketter. Till exempel, om du tilldelar etiketterna "Personligt" och "Projekt" till ett e-postmeddelande, kommer meddelandet att visas i både "Personligt" och "Projekt". En sak att tänka på är att varje e-postmeddelande du får via Gmail automatiskt märks med "Inkorg". När du väljer Gmails inkorgsmapp säger du i princip åt Gmail att visa alla e-postmeddelanden märkta "Inkorg".

Så här lägger du till mappar i Gmail:

1. Öppna Gmail i webbläsaren och logga in på ditt konto.
2. Välj ett e-postmeddelande genom att klicka på kryssrutan till vänster om det.
3. Med ett e-postmeddelande markerat klickar du på etikettikonen precis under sökfältet.
4. En rullgardinsmeny visas. Klicka på knappen "Skapa ny" längst ner.
5. Ange ett nytt etikettnamn.
6. När du är klar klickar du på knappen "Skapa".

Du kommer att märka en ny ikon under sökfältet när du väljer ett e-postmeddelande med en etikett: en korsad pil vänd åt höger. Du kan ta bort en etikett från ett e-postmeddelande eller till och med flera e-postmeddelanden samtidigt genom att klicka på den här ikonen.

Du behöver inte manuellt ta bort alla befintliga etiketter från e-postmeddelanden och sedan tilldela nya om du någonsin bestämmer dig för att ändra hur du organiserar Gmail-e-postmeddelanden och kommer på nya etiketter. Flytta helt enkelt meddelanden till en annan etikett:

1. Öppna Gmail i din webbläsare.
2. Med ett e-postmeddelande markerat klickar du på etikettikonen precis under sökfältet.
3. Avmarkera den aktuella etiketten, välj sedan en ny och klicka på Använd.

När det gäller e-postorganisation kan traditionella mappar och ännu mer moderna etiketter bara gå dig så långt. Du behöver ett smart e-posthanteringsverktyg som Clean Email för att undvika överbelastning av e-post och uppnå Inbox Zero. Den har också många funktioner, en av de bästa är avregistreringsfunktionen, som hjälper dig att enkelt stoppa e-postmeddelanden från Twitter, Facebook, Reddit, Netflix, Twitch och så vidare.

Mer information om detta ämne https://clean.email/how-to-create-folders-in-gmail