Hur man skapar och använder en e-postmall i Outlook

Det är inte alltid lätt att lära sig hur man använder Outlook, särskilt om du använder webbapplikationen Outlook. Möjligheten att bygga mallar och andra Outlook-tips kan dock verkligen hjälpa dig att spendera mindre tid på kommunikation och mer tid att koncentrera dig på det som är viktigast i livet. Du kan skapa och lagra färdiga e-postutkast som kallas Outlook e-postmallar i alla versioner av Outlook (förutom mobilappen). Dessa kan användas för att skicka potentiella kunder ett mer utarbetat meddelande när de kommer i kontakt med dig. Oavsett motivation kommer att skapa mallar i Outlook att du kan anpassa Outlook och spara tid varje dag när du sorterar igenom dina meddelanden och svarar på var och en.

Innan du kan dra nytta av de tidsbesparingar du kommer att få när du skapar Outlook-regler eller automatiseringar, måste du först veta hur du skapar en e-postmall i Outlook.

För att skapa en e-postmall i Outlook.com (på webben), följ dessa steg:

1,. Gå till https://outlook.live.com/ och logga in på ditt konto.
2. Klicka på Nytt meddelande uppe till vänster på sidan.
3. När meddelanderutan öppnas klickar du på Fler alternativ längst ned till höger (tre punkter).
4. Rulla ned och klicka på Mina mallar.

5. Klicka på +Mall.
6. Härifrån öppnas en ny dialogruta där du kan namnge och skriva din mall.
7. När du är klar med att konfigurera din mall, tryck på Spara.

 

Om du föredrar Outlook-skrivbordsklienten, så här sparar du en e-postmall i Outlook:

Gå till hemmenyn och välj sedan Ny e-post.
När meddelandedialogrutan öppnas formaterar du ditt meddelande.
När du är klar, gå till Arkiv → Spara som.
När menyn Spara som öppnas väljer du Outlook-mall som typ.
Skapa ett namn för din e-postmall i rutan Filnamn.
Klicka på Spara.

Hur man använder Outlook-mallar, hur man använder en mall i Outlook e-postklient, hur man redigerar mallar i Outlook och annan användbar information som du kan hitta i hela artikeln.

Även om det kan vara till hjälp att skapa mallar när du lär dig hur du optimerar Outlook, är de inte en komplett lösning. Vad du verkligen behöver är ett inkorgshanteringsverktyg som hjälper dig att organisera alla dina meddelanden och rensa upp i röran så att du kan spara ännu mer tid. Clean Email är precis ett sådant verktyg.