Hur man kontrollerar om ett e-postmeddelande är giltigt

E-post är det populäraste kommunikationsmedlet i företagsvärlden, och företag har idag tillgång till fler e-postleverantörer än någonsin tidigare. Den här jämförelsen mellan Outlook och Gmail jämför de två populära e-posttjänsterna för att hitta vilken som är bättre för företag.

Outlook och Gmail är gratis att använda för både privatpersoner och företag. Men när enbart e-post inte räcker förändras situationen. Vi måste undersöka kostnaderna för Microsofts och Googles prenumerationspaket, kända som Office 365 respektive G Suite, för att göra en rättvis jämförelse av Outlook mot Gmail för företag. Den mest prisvärda Office 365-prenumerationen, Office 365 Business Essentials, kostar 5 USD per användare och månad och erbjuder e-post för företag och andra företagstjänster på PC, Mac och mobil. Microsoft Office-program ingår inte. En nivå ovanför den är Office 365 Business, som kostar $8,25 i månaden per användare och inkluderar Office-produkter samt molnfillagring och delning på en PC, Mac eller mobil enhet.

G Suite, som Office 365, kostar $5 per användare och månad. Gmail för företag, video- och telefonkonferenser, krypterad teammeddelanden, delade kalendrar, Google Dokument och begränsad molnlagring ingår i grundplanen. Enterprise-planen är $25 per månad och användare.

När det kommer till lagring är Microsoft särskilt generös och erbjuder en 50 GB postlåda och en anpassad e-postdomänadress, samt 1 TB OneDrive-lagring för fillagring och delning. Google uppgraderade nyligen sina två dyrare G Suite-planer för att inkludera obegränsad molnlagring eftersom det är mycket molnlagring för inte mycket pengar (eller 1 TB per användare om färre än 5 användare).

För att erbjuda tvåstegsverifiering använder Google Authenticator-appen den tidsbaserade engångslösenordsalgoritmen och den HMAC-baserade engångslösenordsalgoritmen. Microsoft Authenticator är en säkerhetsfunktion som ger din PIN-kod eller ditt fingeravtryck ett extra skydd. Båda verktygen fungerar bra och gör det mycket svårare för hackare att få tillgång till e-postkonton.

Google och Microsoft använder också sofistikerade spamfilter som kan upptäcka och filtrera bort farliga bilagor samt skräppost och nätfiske-e-postmeddelanden. Vid sällsynta tillfällen har Microsofts skräppostfilter gått åt helvete och filtrerat riktiga konversationer med skräp. Även om det är obekvämt är det bättre att vara säker än ledsen.

Både Outlook och Gmail kommer med onlinelagring och en uppsättning kontorsappar. De flesta datoranvändare är redan bekanta med Office-programmen som medföljer Outlook. Word, Excel och PowerPoint har funnits ganska länge, och det är omöjligt att konkurrera med deras funktionalitet. Det hindrade inte Google från att försöka, och dess webbaserade kontorssvit föddes som ett resultat. Det inkluderar Google Dokument, en ordbehandlare, Google Sheets, ett kalkylprogram och Google Slides, ett presentationsprogram. Majoriteten av användarna kommer att vara nöjda med Googles kontorssvit, medan tunga användare nästan säkert kommer att behöva Microsoft Office.

Hela artikeln https://clean.email/blog/email-providers/outlook-vs-gmail